7-Daagse reis naar de Lot en Dordogne

Groepsreizen

7-Daagse reis naar de Lot en Dordogne

Gedurende deze prachtige 7-daagse reis naar de Lot en de Dordogne kunnen wij genieten van prachtige panorama's en idyllische hoekjes. Wij bezoeken er onder andere Sarlat, Rocamadour, Saint Cirq Lapopie, Martel en Collonges la Rouge. Ook de "Grottes de Pêche Merles" en de "Gouffre de Padirac" staan op ons programma. Ons gezellig verblijf, een 3***hotel in La Roque-Gageac, is centraal gelegen voor onze uitstappen in de Périgord.

Jouw reisschema

Dag 1

Maandag 21 mei 2018

Na een heel vroeg vertrek houden wij tegen de morgen halt in de omgeving van Parijs om te ontbijten. Via Orleans bereiken we Châteauroux waar we halt houden voor het vrije middagmaal. Vervolgens brengen we een bezoek aan Oradour-sur-Glane alvorens verder te rijden naar ons hotel in La Roque-Gageac.

Dag 2

Dinsdag 22 mei 2018

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan Sarlat-la-Canéda. We maken een wandeling door het oude Sarlat en bewonderen enkele fraai gerestaureerde herenhuizen uit de 14de tot de 17de eeuw. Na het middagmaal rijden we tot in La Roque-Gageac, gelegen langs een meander van de Dordogne. We maken hier een boottochtje aan boord van een "Gabarre". Na het bezoek en de boottocht keren wij terug langs de oevers van de Dordogne tot aan ons hotel.

Dag 3

Woensdag 23 mei 2018

Vandaag brengen wij een bezoek aan Rocamadour een middeleeuws stadje dat lijkt vastgehecht te zijn aan de steile rotsflanken. Het dorp lijkt gebouwd op 3 verdiepingen, beneden het eigenlijke dorp, een eindje hoger de kerk en helemaal bovenaan het kasteel. Na het middagmaal bezoeken we het “Circuit Vicomté de Turenne”. We ontdekken er “Collonges la Rouge” een schilderachtig klein dorpje met prachtige karmijnrode zandstenen herenhuizen. Via Turenne en Martel, de stad met de zeven torens, bereiken we terug onze verblijfplaats La Roque-Gageac. 

Dag 4

Donderdag 24 mei 2018

We starten onze dag met een bezoek aan de “Gouffre de Padirac”, een spectaculaire natuurlijke diepe put, met een diameter van 35 meter. We dalen af met een lift tot een max. diepte van 103 meter en nemen de boot voor een tochtje door de zeer grote zalen met reusachtige zuilen. Na het middagmaal brengen wij een bezoek aan het stadje Figeac, geklasseerd als “Ville d’Art et d’Histoire”, . In Figeac is ook de bekende Egyptoloog Champollion geboren. We flaneren nog rustig door het oude stadje alvorens terug te keren naar ons hotel.

Dag 5

Vrijdag 25 mei 2018

Vandaag brengen wij een bezoek aan het “Circuit des 3 vallées’, Lot, Vers et Célé. De architectonische bekoring van Cahors is niet te evenaren en is zeker een bezoek waard. Vervolgens ontdekken wij het volledig geklasseerde dorpje “Saint-Cirq Lapopie” bovenop een falaise gebouwd met een uitzonderlijk uitzicht. Na het middagmaal ontdekken we de “Grottes du Pech Merle” een prehistorische grot met originele rotsschilderingen. Na het bezoek keren wij terug via Gourdon naar La Roque-Gageac voor avondmaal en overnachting

Dag 6

Zaterdag 26 mei 2018

Na het ontbijt ontdekken wij “La Vallée de la Vézère”. Wij vangen aan met de “Roc de Cazelle”, abris gebouwd onder vooroverhangende rotsen, meer dan 12000 jaar oud. We bezoeken eveneens “Les Eyzies”, de hoofdstad van de prehistorie. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan “Les Jardins du  Manoir d’Eyrignac”, één van de mooiste tuinen van Frankrijk. We werpen nog een blik op het “Château des Milandes” het vroegere domein van Joséphine Baker. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Zondag 27 mei 2018

Na ons ontbijt moeten wij spijtig genoeg de terugreis aanvatten. Wij rijden via Limoges en Châteauroux naar Orleans (vrij middagmaal). Vervolgens doorkruisen we de Franse hoofdstad Parijs en bereiken we uiteindelijk Brugge en de verschillende afstapplaatsen omstreeks 20u00.

REIZEN CAR-LINES SELECTAIR
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

956

Prijzen per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 7-daagse reis in vol pension, dranken inbegrepen
 • Alle vermelde uitstappen
 • Verblijf in een 3***hotel
 • Busreis met luxecar
 • Nederlandstalige begeleiding voor de volledige reis
 • Btw en baantaksen
 • Annulatie en reisbijstand
 • Persoonlijke uitgaven
 • Middagmaal 1ste en 7de dag
 • Eventuele bijkomende tickets voor museums, degustaties en boottochten
 • Dranken buiten de inbegrepen maaltijden
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.