8-Daagse reis naar de Provence en Camargue

Groepsreizen

Nazomeren in het zuiden van Frankrijk

Gedurend deze prachtige 8-daagse reis naar de Provence en de Camargue brengen wij bezoeken aan de mooiste steden, dorpen en landschappen dat de Provence ons te bieden heeft. Wij bezoeken de steden Avignon, Arles en Nîmes en maken een beklimming naar de onvoorspelbare top van de Mont Ventoux. Ook de Camargue staat op ons programma met bezoeken aan Saintes-Marie-de-la-Mer, Aigues-Mortes en de natuurlijke lagunes met de kuddes witte paarden, zwarte stieren en de sierlijke flamingos.

<p>Gedurend deze prachtige 8-daagse reis naar de Provence en de Camargue brengen wij bezoeken aan de mooiste steden, dorpen en landschappen dat de Provence ons te bieden heeft. Wij bezoeken de steden Avignon, Arles en Nîmes en maken een beklimming naar de onvoorspelbare top van de Mont Ventoux. Ook de Camargue staat op ons programma met bezoeken aan Saintes-Marie-de-la-Mer, Aigues-Mortes en de natuurlijke lagunes met de kuddes witte paarden, zwarte stieren en de sierlijke flamingos.</p>

Jouw reisschema

Dag 1

Vrijdag 5 oktober 2018

Na een vroeg vertrek rijden we via  Kortrijk en Lille naar Saint Quentin waar we een koffiestop houden. Daarna richting Reims en de omgeving van Beaune waar we de tjd nemen voor een vrij middagmaal. Vervolgens rijden we via Lyon naar Orange waar we halt houden voor een verkenning van de stad. Na het kort bezoek verder naar Avignon voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Zaterdag 6 oktober 2018

We starten de dag met de beklimming van de Mont Ventoux. Na de spectaculaire afdaling via Bédoin rijden we naar Vaison-la-Romaine, over de “Pont Romain”, naar het gezellige “Haute Ville” met zijn leuke pleintjes en terrassen. Na het middagmaal richting Séguret en Gigondas, gekend voor zijn Côtes de Rhone naar Vacqueyras, waar we in een plaatselijke wijnkelder enkele lekkere Cotes de Rhone wijntjes degusteren. Daarna via Beaumes-les-Venise, gekend voor zijn Muskaatwijn naar ons hotel in Avignon.

Dag 3

Zondag 7 oktober 2018

Goed uitgerust en na een lekker ontbijt rijden we naar Villeneuve-les-Avignon. We zien er het Kartuizerklooster uit de 14de eeuw en het “Fort St.-André”. Nadien rijden we naar Nîmes, een levendige stad met talrijke Romeinse monumenten waaronder het amfitheater en een Romeinse tempel. Na het middagmaal rijden we via een toeristische route en les Gorges de Grandon naar Uzès voor een kort bezoek. Verder naar “Pont du Gard”, een oud Romeins aquaduct en vervolgens naar ons hotel in Avignon.

Dag 4

Maandag 8 oktober 2018

Wij starten onze dag met een wandeling “Sur le Pont d’Avignon”, we volgen onze gids tot aan Place du Palais met het “Palais des Papes”, het “Petit Palais” en de kathedraal “Notre Dame des Doms”. Op de “Rocher des Doms” genieten we van een prachtig panorama en eindigen aan de “Place de l’horloge” met zijn talrijke cafés en terrasjes. In de namiddag is er vrije tijd om op uw eigen tempo verder de stad te ontdekken of terug te keren naar het hotel voor een namiddag zonnen aan het zwembad.

Dag 5

Dinsdag 9 oktober 2018

Na het ontbijt bezoeken we de geanimeerde Provençaalse markt van Saint-Rémy de Provence. Na een bezoek aan “les Antiques vervolgen wij onze zoektocht richting “Les Beaux de Provence”. De namiddag reserveren we voor de stad die de toegangspoort tot de Camargue wordt genoemd, Arles. We bezoeken er de arena, het “Theatre Antique” en flaneren in de voetsporen van Vincent van Gogh tot aan de kerk Sainte-Trophime, één van de mooiste kerken in de Provence. Na wat vrije tijd terug naar Avignon.

Dag 6

Woensdag 10 oktober 2018

Vandaag is een bezoek aan de Camargue voorzien. Een ongerept stuk natuur met lagunes, kuddes witte paarden, zwarte stieren en sierlijke flamingo’s. We bezoeken eerst Aigues-Mortes, één van de meest indrukwekkende vestingstadjes van Frankrijk. Verder naar Saintes-Maries-de-la-Mer, het bekende bedevaartsoord van de zigeuners. En we maken ook van de gelegenheid gebruik om met een boot de Camargue nog beter te verkennen van op het water. Nadien via de Rhonedelta terug naar Avignon.

Dag 7

Donderdag 11 oktober 2018

Ons eerste bezoek is aan l’Isle-sur-laSorge, het kleine Venetië van de Provence. Verder naar Fontaine de Vaucluse waar de Sorgue ontspringt, wij maken een wandeling tot aan de bron en bezoeken de papiermolen “Vallis Claus”. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg richting Gordes, de “Abdij van Senanque” en de "Rode stad" Roussillon. . Op onze terugweg naar Avignon houden wij nog halt in Pernes-les-Fontaines om enkele van de 40 fonteinen dat het stadje rijk is te bezichtigen.

Dag 8

Vrijdag 12 oktober 2018

Na een lekker ontbijt verlaten wij met heimwee de schitterende streek van de Provence. Via Lyon en Beaune, vrij middagmaal, bereiken we Reims. We nemen nog een laatste koffiestop om tegen de avond aan te komen in Brugge en de verschillende afstapplaatsen.

REIZEN CAR-LINES SELECTAIR
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

991

Prijzen per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 8-Daagse reis in volpension, wijn inbegrepen
 • Alle vermelde uitstappen
 • Verblijf in een 3***hotel met zwembad
 • Busreis met luxecar
 • Nederlandstalige begeleider
 • Btw en baantaksen (Péage)
 • Annulatie en reisbijstandsverzekering 
 • Persoonlijk uitgaven
 • toegangstickets en degustaties
 • lunch 1ste, 4de en 8ste dag
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.