10-Daagse rondreis Ierland

Groepsreizen

10-Daagse rondreis Ierland

U bent nieuwsgierig naar Ierland en wilt het rustig aan doen? Op deze reis heb je tijd voor de hoogtepunten van de hoofdstad Dublin, de buitengewone westkust en het verrassend zachte zuiden, de ongerepte natuur van Ierland met al zijn pracht en praal, de bergen en de grillige rotskusten. We bezoeken het schiereiland Connemara, de beroemde Cliffs of Moher en de Ring of Kerry. We reizen door de groenste landschappen van Europa en leggen onvergetelijke momenten vast met talloze fotostops. 

Jouw reisschema

Dag 1

Zaterdag 14 juli 2018

Via onze verschillende opstapplaatsen bereiken wij omstreeks 16u00 Brugge vanwaar wij vertrekken richting Zeebrugge om in te schepen op de nachtferry van P&O naar Hull. Entertainment en avondmaal aan boord van onze ferry. Relax na de maaltijd in de Piano Bar, nuttig een drankje in de Boulevard bar, of bekijk de nieuwste films in de bioscoop. Daarnaast kan je ook de live voorstelling bijwonen in de Sunset Show Bar... of een gokje wagen in het casino. 

Dag 2

Zondag 15 juli 2018

Na het ontbijtbuffet komt reeds de Engelse kust in zicht en maken wij ons klaar om te ontschepen omstreeks 08u30. Via het stadje York, Manchester en Chester reizen we door Engeland en Wales naar Holyhead. Vanaf hier gaat het met de fastferry over de Ierse Zee naar Dublin. We worden ontvangen met de woorden "Céad mile fáilte" - Duizendmaal Welkom, zoals het in het Iers wordt genoemd! We adviseren om nog te genieten van een frisse Guinness alvorens we aanzitten voor ons avondmaal. 

Dag 3

Maandag 16 juli 2018

Na het Ierse ontbijt ontdekken we de Ierse hoofdstad tijdens een begeleide rondleiding door de stad die ons voert langs het Dublin Castle, Christ Church Cathedral en het beroemde Trinity College. De "Book of Kells" tentoonstelling is een must-see van alle bezoekers van Dublin. We maken eveneens kennis met de uitgestrekte parken en het diverse culturele leven. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Guinness-brouwerij en de bruisende wijk Temple Bar. Avondmaal en overnachting. 

Dag 4

Dinsdag 17 juli 2018

Na het ontbijtbuffet bezoeken we Kilbeggan waar we kunnen kennismaken met de Kilbeggan Whiskey Experience. Na deze unieke ervaring vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan de site van het klooster van Clonmacnoise aan de rivier de Shannon, hier vestigden de eerste monniken zich in de 6e eeuw , het werd lang beschouwd als het centrum van het christelijke leven op het eiland. Wij rijden vervolgens verder naar Lisdoonvarna voor avondmaal en overnachting. 

Dag 5

Woensdag 18 juli 2018

Onze trip brengt ons vandaag naar het schiereiland Connemara, een van de meest ongetemde gebieden van Ierland. Het landschap tussen Killary Harbor  en de Lough Corrib wordt gekenmerkt door talrijke meren, groene heuvels, heidevelden en de bergketen van de "Twelve Bens". In dit idyllisch landschap ligt Kylemore Abbey met zijn prachtige tuinen. Op de terugweg houden wij halt in Galway, de toegangspoort tot Connemara. Het stadje is bekend om zijn schilderachtige pubs en smalle straatjes.

Dag 6

Donderdag 19 juli 2018

Na het Ontbijtbuffet rijden we door het Burren Nationaal Park, dat begint in Lisdoonvarna, en tussen bergtoppen, vlaktes van kale grijze rots, ondergrondse grotten en wervelgaten bereiken we de zogenaamde rand van de wereld, de "Cliffs of Moher", de meest bezochte natuurlijke attractie van het groene eiland. Hier in de Burren ontdekken we ook de typische "Smokehouses". Kort voor Limerick brengen we nog een bezoek aan Bunratty Castle. Verder naar Tralee voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Vrijdag 20 juli 2018

Vandaag volgen we de unieke Ring of Kerry, een van de populairste kustwegen in Ierland met kleine strandbaaien en rustieke vissersdorpjes. We houden halt in Waterville en vervolgens rijden we via Sneem en Moll's Gap richting Killarney. Het Killarney National Park, de thuisbasis van een van de  oudste eikenbossen van Ierland, is doorspekt met meren en watervallen. In Killarney brengen we een bezoek aan het Muckross House. Vervolgens rijden we richting Cork voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Zaterdag 21 juli 2018

Na het ontbijt ontdekken we Cork, de op een na grootste stad in de Republiek Ierland. Cork en Cobh gingen de geschiedenis in als een emigratiehaven. Cork ligt op een eiland in de rivier de Lee en heeft veel coole cafés, dynamische galeries en musea. Na het bezoek rijden we naar Midleton waar we kennismaken met de Jameson distilleerderij. Een ander hoogtepunt naast het grandioze landschap van de zuidkust is Waterford, de stad van het wereldberoemde Waterford Crystal. Overnachting in Waterford.

Dag 9

Zondag 22 juli 2018

Via de haven van Rosslare bereiken we met de veerboot Zuid-Wales en rijden wij oostwaarts door Wales richting Bristol een charmante havenstad. We zien er de Mary St. Redcliff Cathedral en de Clifton Suspension Bridge die de rivier de Avon overspant. Bath is met zijn kuuroord en mooie huizen uit de 18e eeuw een van Europa's mooiste toeristische bestemmingen. Hier brengen wij en bezoek aan de Romeinse baden met hun warmwaterbronnen. Overnachting in de omgeving van Swindon.

Dag 10

Maandag 23 juli

Na het ontbijtbuffet rijden we via Reading naar het kasteel van Windsor, dat al bijna 1000 jaar als zomerverblijf wordt gebruikt door de Engelse Koninklijke familie. De grootte en schoonheid van Windsor Castle is uitzonderlijk. Na het bezoek nemen we de ring rond Londen, en rijden door het graafschap Kent, ook wel de tuin van Engeland genoemd.  Vervolgens bereiken we Dover waar we de ferry nemen naar Calais. Via Duinkerke richting Brugge en verder naar de verschillende afstapplaatsen.

REIZEN CAR-LINES SELECTAIR
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

1279

Prijzen per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 10-Daagse reis in half pension
 • Alle vermelde uitstappen
 • Verblijf in ***/****hotels
 • Busreis met luxecar
 • Nederlandstalige begeleider voor de volledige rondreis
 • Btw en baantaksen
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele bijkomende tickets voor musea, kerken en toeristische hoogtepunten
 • Dranken
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.