10-Daagse reis naar Noord-Italië en de Adriatische Riviera

Groepsreizen

10-Daagse reis naar Noord-Italië en de Adriatische Riviera

Gedurende deze prachtige 10-daagse reis naar Noord-Italië en de Adriatische Riviera brengen wij een bezoek aan de prachtigste kunststeden van Noord-Italië met name Bologna, Venezia, en Milano, wij verkennen eveneens het hinterland van de Costa Romantica met San Marino en Gradara, ook genieten wij van de prachtige brede stranden van de Adriatische Riviera die slechts op 100m  van ons lieflijk verblijfshotel gelegen zijn.

Jouw reisschema

Dag 1

VRIJDAG 15 JUNI 2018

Vroeg vertrek uit onze verschillende opstapplaatsen. Via Brussel en Luxemburg naar de omgeving van Bazel (vrij middagmaal) en verder via Luzern en Lugano naar ons overnachtinghotel**** in Saronno in de omgeving van Milaan. We kunnen er genieten van een uitstekend diner  en een overnachting in luxueuze kamers met alle comfort

Dag 2

ZATERDAG 16 JUNI 2018

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we via Milaan en Parma naar Bologna (vrij middagmaal). We brengen een bezoek aan de Piazza Maggiore, het centrale plein van de stad, de Basiliek van San Petronio, de torens Garisenda en Asinelli en we bewonderen de vele arcaden die Bologna telt. Na het bezoek verder naar Misano en ons Hotel Vanni. Bij aankomst checken wij in vooraleer wij aan tafel gaan voor ons eerste avondmaal in ons verblijfshotel. 

Dag 3

ZONDAG 17 JUNI 2018

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Gradara. Dit schitterende kasteel is één van de best bewaarde middeleeuwse bouwwerken van Italië. Na het bezoek rijden we terug naar het hotel voor het middagmaal. In de namiddag genieten wij van een rustige cruise langs de prachtige kusten van de Costa Romantica, en ondertussen bekoren de schippers ons met lekkere vers gegrilde vis vergezeld van een lekker wit wijntje. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 4

MAANDAG 18 JUNI 2018

Vandaag brengen we een bezoek aan de Costa Romantica. Eerst bezoeken wij Gabicce Monte waar wij kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de baai. Vervolgens houden we halt in het centrum van Cattolica. Na het middagmaal rijden we via oogstrelende landschappen naar San Vittore, waar we de Frasassi grotten gaan bezoeken, de meest spectaculaire kalkstenen grotten in Europa. Na deze unieke ervaring keren wij terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

DINSDAG 19 JUNI 2018

Na het ontbijt kunnen we vrij de lokale specialiteiten op de wekelijkse markt van Misano gaan bewonderen. Om 11u00 vertrekken we met de bus naar de jachthaven van Porto Verde waar we een korte wandeling maken en genieten van een aperitief op één van de vele terrasjes. In de namiddag maken we een mooie tocht door de Apenijnen naar het prachtige kasteeldorp, Montegridolfo. Vervolgens rijden we naar Mondaino waar we een bezoek brengen aan het kasteel en genieten van een lokale kaasdegustatie.

Dag 6

WOENSDAG 20 JUNI 2018

Vandaag is er een vrije dag voorzien met keuzemogelijkheden. Er is mogelijkheid om eventueel uit te rusten en te zonnen aan het prachtige strand van Misano Adriatico of met de trein, onder begeleiding van onze gids,de bezeinswaardigheden en de woensdagse marktdag in Rimini mee te maken. In de namiddag neemt onze gids de liefhebbers mee naar een lokale "Gelateria", waar we kunnen genieten van een typische Italiaanse ijskreem aan een weggeefprijs. Avondmaal en overnachting in het hotel. 


Dag 7

DONDERDAG 21 JUNI 2018

We nemen een vroeg ontbijt en vertrekken om 05u45 richting Venezia. Met de bus rijden we tot Chioggia waar we de boot nemen voor een comfortabele cruise van 1u20 door de lagune en langs enkele mooie eilanden tot aan het San Marcoplein in Venezia. Het bezoek onder leiding van onze gids aan deze prachtige stad, met z’n 3000 kleine straatjes, 400 bruggen en 150 kanalen zult u zeker niet vlug vergeten. Om 16u45 vertrek met de boot tot in Chioggia en met de bus terug naar het hotel.

Dag 8

VRIJDAG 22 JUNI 2018

Vandaag kunnen we genieten van een vrije voormiddag of maken wij onder begeleiding van Augusto, onze sympathieke hotelbaas, een ludieke uitstap naar het achterland van de Costa Romantica om te genieten van een uitgebreide wijndegustatie. Na het middagmaal vertrekken we naar de Republiek van San Marino, de kleinste en oudste onafhankelijke staat van de wereld. We brengen een bezoek onder leiding van onze gids aan de hoofdstad van San Marino gelegen op het hoogste punt van de republiek.

Dag 9

ZATERDAG 23 JUNI 2018

Na het ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan, via Bologna en Parma bereiken we Milaan. Een stadswandeling onder begeleiding van onze gids brengt ons naar de Piazza del Duomo, de "Galleria Amanuele II" en de Piazza delle Scala, waar we het bekendste operagebouw ter wereld aantreffen de "Scala van Milaan". Er rest ons nog tijd om een terrasje te doen in de "Quadriletero d’Oro", de meest gesofistikeerde shoppingzone van Milaan. Verder naar ons overnachtinghotel in Saronno.

Dag 10

ZONDAG 24 JUNI 2018

Na ons laatste ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan, via Basel, Colmar en Strasbourg (vrij middagmaal), en verder via Luxemburg naar Brugge, en de verschillene afstapplaatsen waar de aankomst is voorzien omstreeks 21u00. 


REIZEN CAR-LINES SELECTAIR
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

998

Prijs per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 10-Daagse reis in vol pension
 • Dranken bij de maaltijden in ons verblijfshotel
 • Alle vermelde uitstappen
 • Verblijf in een ***+verblijfshotel en een ****overnachtingshotel op heen en terugreis
 • Busreis met luxecar
 • Nederlandstalige begeleider voor de volledige rondreis
 • Btw en baantaksen
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Middagmalen 1ste, 2de, 9de en 10de dag
 • Eventuele bijkomende tickets voor kerken, musea, kastelen en ferryboten
 • Dranken buiten maaltijden verblijfshotel
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.