Begeleide rondreis Chili en Paaseiland

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Chili, het land "waar de aarde eindigt" is een aaneenschakeling van prachtige geografische hoogstandjes. In het noorden zien we fascinerende zoutvlaktes, geisers en woestijnen, terwijl we in het zuiden fjorden, gletsjers, drijvende ijsmassa's en een uitgestrekte steppe ontdekken. De azuurblauwe meren, vulkanen en diepgroene bossen van het merengebied maken het plaatje compleet. Als kers op de taart maak je ook kennis met het mysterieuze Paaseiland, waar de enorme moai-beelden je ongetwijfeld zullen betoveren.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Santiago de Chile

We vertrekken vanuit Brussel naar Santiago de Chile. 

Dag 2

Santiago de Chile

We komen aan in Santiago de Chile. We starten onze verkenning van de stad met een bezoek aan de San Francisco kerk en het befaamde Monedapaleis waar president Allende om het leven kwam tijdens de militaire staatsgreep van generaal Pinochet. Op het centrale Plaza de Armas zien we enkele historische pareltjes zoals de kathedraal, het oude postkantoor en het Palacio de la Real Audiencia. We lunchen in een van de typische restaurants. We dineren en overnachten in het centraal gelegen Plaza San Francisco. (L,D)

Dag 3

Santiago de Chile: Valparaíso en Viña del Mar

Na het ontbijt vertrekken we op onze daguitstap naar de mooie kuststeden Valparaíso en Viña del Mar. Vanop de kleurrijke heuvels die Valparaíso omringen wordt ons een eerste blik gegund op de prachtige baai van deze havenstad.We lunchen in een lokaal restaurant en brengen vervolgens een bezoekje aan Viña del Mar.  Na deze mooie dag aan zee, rijden we via de Pacific Highway terug naar Santiago. Diner en overnachting in ons hotel. (O,L,D) 

Dag 4

Punta Arenas- Puerto Natales

We vertrekken naar de luchthaven waar we onze binnenlandse vlucht nemen naar Punta Arenas. Deze stad ligt pal aan de Straat van Magellaan en met trots riepen de inwoners deze plaats uit tot de meest zuidelijke stad ter wereld op het vasteland. Bij aankomst rijden we naar Puerto Natales en doorkruisen de immense, desolate vlakte van de Patagonische steppe. We genieten van een eenvoudige lunch in een lokaal restaurant. We dineren en overnachten in ons sfeervol hotel Costaustralis (ontbijtbox,L,D)

Dag 5

Puerto Natales– Torres del Paine Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt start een boottocht richting Torres del Paine. Het Última Esperanza fjord wordt omringd door prachtige bergtoppen, watervallen en groene wouden. Daarna maken we kennis met twee gigantische ijsreuzen: de Balmaceda- en Serrano gletsjer. We wandelen door het Magelhaens bos naar de voet van de Serranogletsjer. Na de lunch zetten we onze tocht verder met zodiacs, richting het Nationaal Park Torres del Paine. We dineren en overnachten in het Lago Grey Hotel (O,L,D)

Dag 6

Torres Del Paine Nationaal Park

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een boottocht op Lago Grey, een betoverend mooi meer aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Onze boot wordt omringd door drijvend, afgekalfd gletsjerijs waarvan de blauwe kleur bijna onwerkelijk is.  Na de lunch gaan we op verkenning in Torres del Paine, het meest indrukwekkende nationaal park van Chili. Na een prachtige dag vol onvergetelijke ervaringen rijden we terug naar ons hotel waar we genieten van een heerlijk diner en een goede nachtrust. (O,L,D) 

Dag 7

Torres Del Paine Nationaal Park - Puerto Natales

Na het ontbijt werpen we nog een laatste blik op de natuurpracht van Torres del Paine. Tijdens onze rit naar de uitgang van het park worden we beloond met schitterende panorama’s terwijl guanaco’s fotogeniek poseren aan de zijkant van de weg. We bereiken uiteindelijk Puerto Natales waar we verblijven in het Remota Hotel. Na de lunch is er wat vrije tijd om te genieten van het hotel en zijn prachtige omgeving. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 8

Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago De Chile

Vandaag neem je afscheid van he Torres del Paine Nationaal Park en rijd je weer door de immense vlaktes van de Patagonische steppe. Tijdens een bezoek aan een typische boerderij, ook wel ‘estancia‘ genoemd, maak je kennis met de gaucho of veehouder. Na een lekkere schapen- of lamsbarbecue rijd je verder naar Punta Arenas, waar je een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile neemt. Je dineert en overnacht in het Plaza San Francisco.

Dag 9

Santiago de Chile – Paaseiland

Na ons ontbijt nemen we een volgende vlucht naar Paaseiland of Rapa Nui. Rapa Nui is vooral bekend om zijn grote stenen beelden: de Moai. Bij aankomst in Hanga Roa, de hoofdstad van Paaseiland, rijden we naar een charmant lokaal restaurant voor onze lunch. In de namiddag bezoeken we reeds enkele belangrijke plaatsen van het eiland. We dineren in een lokaal restaurant en genieten vervolgens van een deugddoende overnachting in het eenvoudig maar typisch hotel Vai Moana (O,L,D) 

Dag 10

Paaseiland

Vandaag volgen we na het ontbijt de indrukwekkende Moai route en ontdekken nog meer betoverende beelden, verspreid over het hele eiland. We zetten de dag goed in met een bezoek aan de mooie vulkaankrater van Rano Raraku. Na onze picknicklunch is onze volgende halte Ahu Tongariki, het grootste platform van het eiland met 15 indrukwekkende Moai. Als kers op de taart is er nog wat tijd voor ontspanning op het witte strand van Anakena. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het hotel. (O,picknicklunch, D)

Dag 11

Paaseiland

Tijdens deze vrije voormiddag is er voor ieder wat wils! Een korte wandeling brengt je naar de hoofdstraat van Hanga Roa en de zee is nooit ver van ons vandaan. Wie zin heeft in een frisse duik kan gebruik maken van het zwembad in de tuin van het hotel of zich laten meedrijven op de golven van de Pacific. Na de lunch gaan we op uitstap naar de indrukwekkende vulkaan Rano Kao. Ons verblijf op het eiland sluiten we af met een gezellig diner en we overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 12

Paaseiland – Santiago de Chile

Na de belangrijkste maaltijd van de dag nemen we afscheid van het mystieke Rapa Nui en rijden we naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. We laten de Moais, vogelmannen en de opwekkende muziek achter ons en kunnen alvast een beetje beginnen dromen over de mooie legendes van de Atacama woestijn. In Santiago dineren en overnachten we in onze thuisbasis Plaza San Francisco. (O,D)

Dag 13

Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama

Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar Calama, in het noorden. De tocht gaat naar San Pedro de Atacama, een afgelegen dorpje op 2.440 m hoogte met lemen huisjes, smalle straatjes en een prachtige, witgekalkte kerk. Onderweg zie je de Cordillera de la Sal, een enorme bergrug van zoutgesteenten. In de omgeving liggen immense vulkanen, waaronder de Lincancabur. Je dineert in een lokaal restaurant en overnacht in Hotel Altiplanico Atacama.

Dag 14

San Pedro De Atacama

Je rijdt naar de immense Salar de Atacama, de grootste zoutvlakte van Chili. Je vindt hier ook het reservaat Los Flamencos dat bescherming biedt aan de flamingo’s in de zoutmeren en lagunes. Daarna kruis je de Steenbokskeerkring. De eindbestemming is Lago Miscanti en Lago Miñiques, op een hoogte van 4.000 meter. Je eindigt de dag met een heerlijk diner en een welverdiende overnachting in het hotel.

Dag 15

San Pedro De Atacama

We staan vroeg op om bij zonsopgang de geisers van El Tatio te zien opspuiten. Na dit spektakel is het tijd voor een picknickontbijt en kunnen de liefhebbers ontspannen in de thermale bron die een gemiddelde temperatuur van 36°C heeft. Na een kort bezoek aan het moeras van Machuca is het tijd voor de lunch. In de late namiddag maken we kennis met de intrigerende zand- en rotsformaties van de Valle de la Luna of Maanvallei. Diner en overnachting in het hotel. (ontbijtbox,L,D)

Dag 16

San Pedro De Atacama – Calama – Santiago De Chile

Na het ontbijt rij je naar de luchthaven van Calama voor een binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Je luncht in het hotel. Nadat een kleine opfrissing, ga je nog even op verkenning in twee pittoreske wijken van Santiago: Yungay en Brasil. Hier word je ondergedompeld in de geschiedenis van de stad met haar gezellige straten en historische marktplaatsen. Je dineert in een charmant restaurant in de stad en overnacht in het Plaza San Francisco.

Dag 17

Santiago De Chile – Brussel

Vandaag rijden we na het ontbijt naar de wereldbekende Maipo vallei.De mooie wijngaard die we bezoeken, is gelegen in deze prachtige vallei en produceert unieke wijnen. Wij nemen alvast de proef op de som en genieten van een heerlijke proeverij. Bij een gezellige afscheidslunch op deze speciale locatie genieten we na van onze onvergetelijke reis in het veelzijdige Chili. We nemen de transfer naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,L)

Dag 18

Brussel

Na een lange vlucht arriveer je weer op de luchthaven van Brussel, ongetwijfeld heel wat onvergetelijke herinneringen rijker.
anders dan anders: Extremo Sur
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

9640

per persoon o.b.v. dubbele bezetting
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Binnenlandse vluchten in groepsklasse (economy class)
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen 
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Reisbijstands- en uitgebreide annuleringsverzekering. Liever geen verzekering? Vraag ons naar de pakketprijs zonder verzekeringen.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.